Putari uređuju horizontalnu signalizaciju

„Putari JKP ‘Komunalac’ obnavljaju horizontalnu saobraćajnu signalizaciju na putevima koji su u nadležnosti opštine Vrbas“.

„Počelo je i osvežavanje belih linija u zonama osnovnih i srednjih škola. Obnova signalizacije predstavlja saobraćajno – tehničku meru koja omogućuje bezbednije kretanje učesnika u saobraćaju. Budući da je do početka nove škoslke godine ostalo joj nešto više od 15 dana, došlo je vreme da se osveži horizontalna signalizacija u zonama školskih zgrada. U toku je i bojenje strelica, linija, pešačkih prelaza, smerokaza i ostale horizontalne signalizacije na putevima koji su u nadležnosti opštine Vrbas. Iako radnici ‘Puta’ ove poslove započinju u ranim jutarnjim satima, apelujemo na sve vozače da uspore u blizini radova koji, u manjoj ili većoj meri, ometaju saobraćaj.

Poseban oprez preporučuje se u zonama škola kada se đaci vrate u školske klupe. Savetujemo da kretanje brzinom od 30 kilometara na čas vozačima bude ustaljena praksa u blizini obrazovnih ustanova“, navodi se u saopštenju JKP „Komunalac“.