Кaravan besplatnih ultrazvučnih pregleda dojke u Vrbasu

Кaravan besplatnih ultrazvučnih pregleda dojke „Budi hrabra, pregledaj se“ početkom meseca krenuo je na svoj put Srbijom. Za tri nedelje u putujućoj ambulanti pregledano je više od 1.000 žena starosti do 45 godina, a sledi zaustavljanje karavana u Vrbasu, i to na dva dana, 28. i 29. oktobra.

„Ako jednom mesečno možemo da odemo kod frizera, na manikir i pedikir, da se doteramo i sredimo, sigurno možemo i da odvojimo jednom godišnje samo 20 minuta za ultrazvučni pregled dojke i tako kupimo sebi mir u narednih godinu dana. Zato je veoma je važno da se žene u što većem broju odazovu na preventivne preglede, pre svega dame koje se nikada nisu pregledale, osim pregleda koje su obavile same kod kuće”, istakla je doktorka radiolog Zorica Đorgović, koja je već tri godine uz ovaj karavan.

Uz podršku opštine Vrbas, besplatne preglede Fondacija Mozzart organizuje u saradnji sa Udruženjem za edukaciju, prevenciju i podršku obolelima od karcinoma dojke „Žena uz ženu“. Pregledi će se na Trgu Nikole Pašića obavljati od 12.00 do 18.00 časova, dok će zakazivanje biti u periodu od 11.30 do 12.00 časova ispred pokretne ordinacije.