Jesenji likovni i literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola

Javna biblioteka „Danilo Kiš” iz Vrbasa, kao i minulih godina, a na osnovu dugogotrajne i uspešne saradnje, raspisuje Jesenji likovni i literarni konkurs, za sve učenike osnovnih i srednjih škola, te Vas poziva da učestvujete.

Budući da se navršava 90 godina od rođenja Grozdane Olujić, želja nam je da oživimo sećanje na pomenutu književnicu. Stoga, tema ovogodišnjeg konkursa nosi naslov zbirke bajki Grozdane Olujić i glasi „JASTUK KOJI JE PAMTIO SNOVE”.

Literarne i likovne radove možete nam uručiti lično ili dostaviti poštom na adresu Javne biblioteke „Danilo Kiš” Vrbas (Maršala Tita 87, 21460 Vrbas), najkasnije do ponedeljka, 28. oktobra 2024. godine.

Uz predočene pojedinosti koje su skladu sa opštim uslovima i propozicijama konkursa, potrebno je naznačiti imena i prezimena autora literarnih i likovnih radova, naziv škole koju učenici pohađaju, potom i kontakt telefon svakog učesnika ponaosob, kao i kontakte njihovih mentora (učitelja, predmetnih nastavnika ili profesora).

Broj literarnih i likovnih radova nije ograničen. Blagovremeno, po okončanju razmatranja prispelih radova od strane konkursne komisije, najzaslužniji autori i njihovi mentori biće obavešteni o mestu i vremenu svečanog uručenja nagrada.