Susreti srpskih književnika 16. i 23. septembra u Vrbasu

Vrbaski Centar kulturnog razvoja, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicima, i Ministarstvo kulture ponovo organizuje „Susrete srpskih književnika“ i to naredna dva ponedeljka, 16. i 23. septembra u čitaonici Javne biblioteke „Danilo Kiš“.

„Manifestacija ‘Susreti srpskih književnika’ dešava se u Vrbasu po četvrti put u kontinuitetu, a započeta je još davne 2007. pod firmom ‘Aprilski susreti pisaca’; u novom ciklusu april je u septembru, katkad oktobru, i već se dešava da dolaze u goste i učesnici iz onog davnog pilot turnusa, ovom prilikom je to Uglješa Šajtinac, a pre par jeseni bio je tu Jovica Aćin, što sve ide u prilog ideji da cela stvar postaje tradicionalna. Zgoda se zbiva u dve zasebne sesije, u prvoj nastupaju pesnici, u drugoj prozaisti. Reč je o elitnoj književnosti i o vrhunskim stvaraocima… Autori neće samo čitati delove iz svog opusa, govoriće o sebi i svetu, o dragocenoj veštini čitanja, o pisanju koje iz čitanja izvire, te o svojim uzorima, inicujatičkim momentima, o svom stilu i maniru i književnim postupcima. Odgovaraće na brza pitanja moderatora i agilne publike. Dakle, u par reči – u ovoj zgodi nastupa književnost lično“, najavili su organizatori.

Prvog narednog ponedeljka, 16. septembra u 17.30 časova, gosti su Ana Ristović, Gojko Božović i Stevan Bradić, dok sedam dana kasnije, na „Susretima srpskih pisaca“ učestvovaće Mirko Demić, Uglješa Šajtinac i Srđan Tešin. Moderator na oba skupa biće Momčilo Bakrač.