Konstituisana lokalna vlast – Milan Glušac izabran za predsednika opštine Vrbas

Na konstitutivnoj sednici SO Vrbas Milan Glušac izabran je za predsednika opštine Vrbas a Tijana Aleksić za predsednicu Skupštine opštine Vrbas, odlučili su odbornici lokalnog parlamenta koji je takođe konsituisan na ovom zasedanju verifikacijom mandata i davanjem svečane izjave 36 odbornika izabranih na izborima 2. juna.

Za zamenika predsednika opštine Vrbas izabran je Jovan Kovačević, a za zamenicu predsednice Skupštine opštine Marjana Maraš. Članovi Opštinskog veća biće Srđan Stanić, Ivor Lukin, Jasna Bjelica, Jovana Vujtović, Mila Suzić, Nataša Milović i Mikloš Dubinji.

Milan Glušac istakao je da se „u Vrbasu nikad nije radilo i gradilo kao od dolaska na vlast Srpske napredne stranke i koalicionih partnera“.

„U prethodnih 10 godina realizovali smo investicije vredne više od 6,2 milijardi dinara. Rekonstruisali smo veliki broj škola i vrtića, Opštu bolnicu, domove zdravlja, domove kulture, puteve i ulice, sportske objekte i dečija igrališta. Izgradili smo centralni prečistač otpadnih voda, kao i deo kanalizacione mreže. Izgradili smo nov vodovod do Kucure i Savinog Sela, prebacili sistem daljinskog grejanja sa mazuta na gas. I to je samo deo onoga što smo uradili“, istakao je Glušac.

Glušcu će ovo biti treći mandat na čelu opštine. Istu dužnost obavljao je od 2016. do 2017. godine i potom od 2017. do 2020. godine. U trinaestom sazivu bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije. Aleksićeva je pre izbora za predsednicu opštinskog parlamenta bila zamenica predsednika opštine.